„Мида” ЕООД е компания, специализирана в сферата на отглеждането, преработката и дистрибуцията на орехи и орехова ядка.

През последните дванадесет години плодотворна работа на пазара в България и чужбина, ние натрупахме висок потенциал, чийто израз са директните отношения с дългогодишни клиенти и доставчици.

Благодарение на професионализма и доказаният опит, нашата компания предоставя на клиентите бързина при обслужването, високо качество, техническа обезпеченост и адекватна логистика. Ние сме точни, коректни и това е една от причините да поддържаме отлични взаимоотношения с нашите клиенти в продължение на много години.

Ценим времето – и нашето, и на клиентите си. Именно поради тази причина ние го използваме максимално ефективно за качествено изпълнение на задачите и целите, които стоят пред нас.

Екипът на „Мида” ЕООД се състои от високо квалифицирани специалисти, които подготвят, организират, проследяват и контролират целият, изключително сложен и специфичен, процес на обработка на ореховата ядка.

Всичко, което правим е свързано както със защита на авторитета и мястото на компанията на пазара, така и с запазване и поддържане на поставените високи стандарти, които да оправдаят очакванията на клиентите.

Това, което непрекъснато създаваме, поддържаме и оптимизираме, актуалната експертиза на национално, регионално и международно ниво, високото качество и стандарти, заедно с непрекъснатите усилия и посветеност на екипа на компанията, ни дават увереност не само да продължим да работим успешно на местния български и балкански пазар, но и да навлизаме успешно и на нови пазари.

Our products

Light Halves
Light Quarters
Light Mix
Small pieces
Meal
Amber Mix
Walnut in shell
Pumpkin seeds

История и отглеждане на орехът

Кралската ядка

Повече от две хилядолетия, лекарите знаят, че орехът има лечебни качества; използвайки съвременни теории, те предполагат защо това е така. Въпреки това , са необходими двадесети и двадесет и първи век на науката да оцени и анализира хранителни активи и медицински ползи на ореха - а те са много, включително и омега-3 мастни киселини, антиоксиданти, фибри, и множество витамини и минерали. Учените са доказали различните ползи от ореха чрез множество клинични проучвания. Поради безспорните доказателства за важната роля на ореха в сърдечно-съдовите заболявания, Американската агенция за храните и лекарствата одобри една от първите квалифицирани здравни претенци за храната като цяло през март 2004 г.: ‘’Подкрепящо, но неубедително изследване показва, че яденето на около 45 грама орехи на ден, като част от диета с ниско съдържание на наситени мазнини и ниско съдържание на холестерол, не води до повишаване на приема на калории, и може да намали риска от коронарна болест на сърцето.
В допълнение към сърдечното здраве, проучванията показват, че от консумацията на орехи, могат да се възползват хора с диабет, рак, проблеми с костите, подпомага при наднормено тегло, подобрява когнитивните функции, и противодейства на някои от процесите при стареенето.

10 забавни факти за орехите:

Знаете ли, че:

  • Орехите са най-старите познати хранителни дървета- те датират от 10,000 г. пр. Хр
  • Английските орехи (известни още като Персийски орехи) са с произход от Централна Азия и са преселени в Калифорния през 1700.
  • 99% от търговско потребление в САЩ и 3/4 от световната търговия на орехи сега идват от Калифорния.
  • Орехите винаги са били считани за важни заради техните лечебни свойства, включително предотвратяването от лош дъх, намаляване на възпаления и зарастване на рани.
  • Неотдавна, хранителни предимства на орехите са станали добре известни,особено със съдържанието на омега 3 мастни киселини
  • Гърците наричат орехите karyon, което означава "глава", защото черупката прилича на човешки череп и вътрешността на ореха прилича на мозък!
  • Също като днес, орехът се е използвал в кулинарията през 17ти-19ти век най-вече в приготвянето на салати.
  • Орехите се берат само веднъж годишно, между септември и ноември.
  • Орехите не са ядки. Те също така са костилков плод. Името им на стар английски е, walhnutu, което означава "чужд ядка", от wealh, "чужда" (и корена wales). Това е така, защото те са преселени от Галия и се наложило да се разграничават от родния лешник.
  • Има повече от 30 разновидности орехи предлагани на пазара.

Изпратете запитване

ул. Гено Киров 11, София 1225 e-mail: office@walnuts.bg

Тел/факс +359 2 839 7575

Мобилен: +359 888 261 002
                 +359 888 517 923
                 +359 888 322 350 (EN)