„Мида” ЕООД е компания, специализирана в сферата на отглеждането, преработката и дистрибуцията на орехи и орехова ядка.
През последните дванадесет години плодотворна работа на пазара в България и чужбина, ние натрупахме висок потенциал, чийто израз са директните отношения с дългогодишни клиенти и доставчици.
Благодарение на професионализма и доказаният опит, нашата компания предоставя на клиентите бързина при обслужването, високо качество, техническа обезпеченост и адекватна логистика. Ние сме точни, коректни и това е една от причините да поддържаме отлични взаимоотношения с нашите клиенти в продължение на много години.
Ценим времето – и нашето, и на клиентите си. Именно поради тази причина ние го използваме максимално ефективно за качествено изпълнение на задачите и целите, които стоят пред нас.
Екипът на „Мида” ЕООД се състои от високо квалифицирани специалисти, които подготвят, организират, проследяват и контролират целият, изключително сложен и специфичен, процес на обработка на ореховата ядка.
Всичко, което правим е свързано както със защита на авторитета и мястото на компанията на пазара, така и с запазване и поддържане на поставените високи стандарти, които да оправдаят очакванията на клиентите.
Това, което непрекъснато създаваме, поддържаме и оптимизираме, актуалната експертиза на национално, регионално и международно ниво, високото качество и стандарти, заедно с непрекъснатите усилия и посветеност на екипа на компанията, ни дават увереност не само да продължим да работим успешно на местния български и балкански пазар, но и да навлизаме успешно и на нови пазари.
Кралската ядка
Повече от две хилядолетия, лекарите знаят, че орехът има лечебни качества; използвайки съвременни теории, те предполагат защо това е така. Въпреки това , са необходими двадесети и двадесет и първи век на науката да оцени и анализира хранителни активи и медицински ползи на ореха - а те са много, включително и омега-3 мастни киселини, антиоксиданти, фибри, и множество витамини и минерали. Учените са доказали различните ползи от ореха чрез множество клинични проучвания. Поради безспорните доказателства за важната роля на ореха в сърдечно-съдовите заболявания, Американската агенция за храните и лекарствата одобри една от първите квалифицирани здравни претенци за храната като цяло през март 2004 г.: ‘’Подкрепящо, но неубедително изследване показва, че яденето на около 45 грама орехи на ден, като част от диета с ниско съдържание на наситени мазнини и ниско съдържание на холестерол, не води до повишаване на приема на калории, и може да намали риска от коронарна болест на сърцето.
В допълнение към сърдечното здраве, проучванията показват, че от консумацията на орехи, могат да се възползват хора с диабет, рак, проблеми с костите, подпомага при наднормено тегло, подобрява когнитивните функции, и противодейства на някои от процесите при стареенето.
Знаете ли, че: